P4 Extra 13 december

Kravallerna i Sydney i Australien fortsätter. I söndags började 5000 berusade ungdomar att attackera invandrare med Mellanösternutseende. Nu befarar man att oroligheterna kan komma att sprida sig till andra delar av Australien (13.00).

Försäkringskassan tar krafttag för att komma åt fusket. Nu anställs 300 personer för att uteslutande ägna sig åt att minska fusket (13.15).

På torsdag är det parlamentsval i Irak - redan idag öppnar vallokaler i Stockholm och Göteborg för irakier som bor utomlands. Politiker och forskare samlas också i Stockholm idag för att prata om Iraks framtid (13.30).

Lena Philiphsson blir årets programledare för melodifestivalen 2006 (14.00).

Trängseln i julhandeln är ett drömläge för tjuvar. KRIS, Kriminellas Revansch I Samhället, hjälper köpmännen i Älvsbyn att förhindra snatterier (14.15).

Nallar, mekaniska plåtleksaker, barbiedeockor och speldosor i fleratusenkronorsklassen auktioneras ut på Bukowskis i Stockholm (14.20).

Tiden runt lucia och jul brukar fler köra fulla. Därför kommer Polisen att genomföra extra många alkoholutandningsprov längs med vägarna den här veckan. Inte bara i Sverige utan runt om i hela EU (14.30).

Du hör också hur luciatågen lät på flera ställen runt om i Sverige imorse (14.50).

Dagens tomte heter Peter Harrysson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".