P4 Extra 14 december

Invandrare misstänkliggörs ofta vid brott, trots att det är fler svenskar än invandrare som begår brott. Det visar rapport från Brottsförebyggande rådet. Jan Andersson, BRÅ, kommer hit (13.00).

Maten i Sverige har blivit billigare de senaste åren - men priserna ligger fortfarande en bit över genomsnittet i EU. Vad beror det på? Och är verkligen priset det viktigaste när vi handlar mat? Karl Lundvall, ekonom på konkurrensverket berättar (13.15).

Nästan 400 miljoner kr har svenskarna betalat i skattepengar och i licensavgifter, för den satsning på ny radioteknik som regeringen nu avslutar. Kultrminister Leif Pagrotsky berättar om varför de inte satsar på digitalradioteknik. SR:s vd, Peter Örn, och Christer Lungeryd, representant från privatradion kommenterar beslutet (13.30).

Det har blivit coolt att använda det töntstämplade hjälpmedlet igen. Ung som gammal köper broddar (13.50).

Buss till Italien, svensk film med premiär på fredag. Regissören Daniel Lind Lagerlöf och skådespelaren Livia Millhagen besöker P4 Extra (14.00).

”Hatar Gud Bögar”? Det heter Lars Gårdfeldts doktoravhandling. Han disputerade igår. Vi var på plats (14.30).

Framtidens nya prylar visas upp av desingingenjörer på Kungliga Tekniska Högskolan. Vad sägs om ett slipsintegrerat headset till mobilen eller en dammsugare som suger upp tabletterna ur pillerburken? (14.50)

Dessutom: Dagens tomte som heter Mona Malm (14.15).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".