P4 Extra 16 december

Ett okänt antal rånare beväpnade med automatvapen och sprängmedel hade rånat ännu en av Securitas värdetransporter. Den här gången vid Hölö söder om Södertälje. Och antalet rånade värdetransporter är nu uppe i nästan 40 stycken i Sverige i år. (Efter 13.00)

I telekomvärlden dyker det ständigt upp nya begrepp och tjänster som it- och telecomföretagen vill att vi ska börja använda. Något som marknadsförs offensivt just nu är så kallad IP-telefoni, som ofta erbjuds i samband med en bredbandsuppkoppling. Vi ska titta närmare på IP-telefoni i dagens P4 Extra. (Efter 14.30)

Antalet arbetslösa akademiker i Sverige är rekordmånga. Hör Therese som flydde akademikerarbetslösheten här för ett toppjobb i New York. (Efter 13.30)

Idag får vi besök av en hyllad debutant - Emily McEwan, vars musik sägs andas både jazz och pop. (Efter 14.00)

Chockbeskedet för alla Vasaloppsåkare:  skidvalla ger sämre glid! Det hävdar i alla fall en forskare och du möter både honom och en vallningsexpert i dagens P4 Extra. (Efter 14.30)

Idag ska du också få lära dig hur man bedömer en älgs ålder! Och så hör du förstås dagens tomte: Monika Fagerholm, Augustprisvinnare.

Alltihop i P4 Extra som idag leds av Håkan Eng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".