P4 Extra 21 december

Kommunalrådet i Vellinge kommun skickade julkort med en tecknad bild med barbröstade tjejer som dansar med en blåklädd tomte som säger ”Jämlikhet och låg kommunalskatt tycker jag om”.
Du hör vad jämställdhetsomdudsmannen Claes Borgström tycker om kortet och avsändaren, Göran Holms, avsikter (13.00).

Det är färre krig i världen nu än för tio år sedan. Lotta Harbom på Uppsala Universitet räknar världens konflikter (13.15).

Det är inte bara de vanliga solälskarna, ryggsäcksluffarna eller sexturisterna som semstrar i Patong i år. Det finns de som åkt till Thailand för att jobba med att spela poker på Internet (13.30).

Snart är det jullov. Vi besöker skolelever som snart klarat av sin allra första termin och kollar vad de lärt sig i skolan under det första halvåret (13.45).

Stockholms gaykör släpper julplattan ”Kom ut i jul”. Hur det låter hör du i P4 Extra (14.00).

Minns du när en skånsk tandläkare fick besök av en annorlunda patient, en fladdermus? Vi blickar tillbaka under P4 Extras första år (14.40).

De elektroniska prylarna får allt fler finesser men har du egentligen koll på hur dina moderna prylar fungerar? (14.30)

Elton John, och 700 andra homosexuella par gifter sig idag när det blir lagligt att registrera partnerskap i England. Agneta Ramberg, i London berättar (14.50).

Dessutom är Björn Skifs dagens tomte. Programledare är Håkan Eng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".