P4 Extra 3 januari

Gravida kvinnor som ska sluta röka och använder nikotinplåster kan utsätta fostret för större fara än om de hade fortsatt med cigaretterna. Nikotinet i plåstret hittar andra vägar in till barnet än cigarettröken. (Efter 13.00)

I tyska Bad Reichenhall fortsätter räddningsarbetet efter olyckan igår där taket på en ishall rasade in och minst nio människor omkom. Vi tar reda på hur stor risk det är att något liknande skulle hända i Sverige. (Efter 13.00)

Flera gånger i veckan kan du se poker på tv, förra året startades en svensk pokertidning och vill du spela poker på nätet så är möjligheterna oändliga. Pokertrenden märks hos Spelberoendes förening dit många spelmissbrukare hör av sig och vill ha hjälp med att sluta spela på nätet. (Efter 13.30)

Läkaren har en legitimation och taxichauffören har ett särskilt körkort och nu vill regeringen införa en auktorisation av lärare för att höra kvaliten i skolan. Men vad tycker lärarna själva? (Efter 13.30)

Idag inleds försöket med trängselavgifter i Stockholm. Vi hör efter hur det går. (Efter 14.00):

Vi hör också vad vi kan vänta oss av det närmaste halvåret när Österrike är ordförandeland i EU. (Efter 14.30)

Jane Austens klassiker Stolthet och fördom har filmats igen med stjärnskottet Rosamund Pike i en av rollerna. Vi har träffat henne. (Efter 14.00)

Det här är årets andra P4 Extra, med programledaren Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".