Jean Ludvig "Ludde" Rönnberg som bor i en masonitkoja i skogen. Foto: Börje Norfelt

P4 Extra 9 januari

Äntligen är ledigheten över och vi får börja sända igen!

Med mobiltelefonen är vi alltid nåbara och kan hålla oss ständigt uppdaterade. I dagens P4 Extra hör du Ulla Palenius som är skolläkare i Värmland. Hon är orolig för att många elever fått både sömnproblem och koncentrationssvårigheter på grund av mobilerna. (Efter 13.00)

I Sverige är det inte alls vanligt att blivande föräldrar vill veta kön på barnet i magen. Men i andra länder är det vanligare, och i Indien har det lett till katastrof - uppemot tio miljoner flickor har inte fått födas, för att föräldrarna valt att göra abort när de fått veta att de väntat en flicka. (Efter 13.30)

Tre av svensk films mäktigaste personer gästar vår studio idag. Det är de tre nya filmkonsulenterna på Svenska Filminstitutet, som avgör vilka filmer som ska få statligt stöd. Tre personer som filmarna nog bör hålla sig väl med de närmsta åren... (Efter 14.00)

För att en ko ska må bra som mamma, så är det bättre om hon skiljs från sin kalv efter bara ett dygn. Det visar ny forskning från SLU. (Efter 13.00)

I 56 år har Ludde bott i en koja i skogen, och han har ingen tanke på att flytta. Han porträtteras i dagens program. (Efter 14.00)

Är seglarskorna på väg tillbaka? Vi får en spaning på 2006 års trender av modejournalisten Susanne Ljung och Lotta Ahlvar från Moderådet. (Efter 14.30)

Programledare är ständigt trendige Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".