P4 Extra 10 januari

Hä ä barå bunta hop å slå ihjäl, som Lars Ekborg sa i sketchen... Slå ihop en massa kommuner så att dagens 290 bara blir 100. Det förslaget finns med i en delrapport från den så kallade Ansvarskommitten.
Vad tjänar man på det och vilka kommuner är det i såna fall som ska bort, undrar vi. (Efter 13.00)

FN:s säkerhetsråd vill stoppa Irans atomenergiprogram som man tror går ut på att Iran vill utveckla kärnvapen. Finns det fog för oron eller är det bara ett storpolitiskt maktspel? Hans Blix svarar. (Efter 13.00)

För ett år sen träffade vi Kurt Larsson, som mer än något annat önskade att få flytta till ett äldreboende. Många hörde av sig och ville hjälpa Kurt. I dagens program får du höra hur det har gått för honom. (Efter 13.30)

Med plastikkirurgi kan du få ett helt nytt yttre, med självhälpsböcker och Dr Phil kan du få ett nytt inre. Men varför vill så många förändra sig och sitt liv?
Socialpsykologen Tomas Johansson har skrivit en bok om vår makeover-mani. (Efter 14.00)

Bellman hade aldrig blivit stor utan en viss Nisse Hult, i alla fall enligt SVT:s nya humorserie. Komikern Johan Glans skriver svensk historia tillsammans med Sissela Kyle. (Efter 14.30)

I 103 år har Grönköping varit en satirisk spegel av resten av Sverige. Nu har Grönköpings veckoblad fått en ny chefredaktör. Olov Norbrink ersätter Erik Blix, du hör dem båda. (Efter 14.00)

Programledare är Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".