P4 Extra 23 januari

Om du ska flyga utomlands idag kan du få problem - sen imorse strejkar SAS danska piloter på Kastrup i Köpenhamn, i Oslo har många piloter sjukanmält sig och i Italien har Alitalias anställda lagt ner arbetet. (Efter 13.00)

I Pakistan kämpar människor som förlorade allt i jordbävningen i höstas för sina liv mot vinterkylan i oisolerade tält och utan tillräckliga kläder och filtar. Vår utsände rapporterar. (Efter 13.00)

Hur mycket får man ljuga egentligen för att få reda på sanningen? Vi diskuterar med Jan Guillou och medieforskaren Ester Pollack, med anledning av rättegången mot journalisten på Expressen som misstänks ha sagt att han var polis. (Efter 14.30)

Den är släkt med digerdöden, magsjukebakterien yersinia som blivit vanligare i Sverige de senaste åren. Robert Sjöberg blev sjuk för fyra år sedan. (Efter 13.30)

Bockstensmannens döda kropp är 700 år gammal och snart ska vi se hur han såg ut egentligen. Nu i eftermiddag ska hans intryckta skalle fixas till, vi talar med plastikkirurgen. (Efter 14.30)

Ska man utföra en så avancerad operation behöver man en hel skrälldus mojänger och ett par mackapärer. Vad de orden betyder och varifrån de kommer kan du läsa i nya boken Om ett ord. (Efter 14.00)

Vi hör också pappan som ville spola en isbana åt skolbarnen, men orsakade en översvämning och isgata på vägen intill. (Efter 13.00)

P4 Extra, med programledare Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".