P4 Extra 27 januari

I P4 Extra hör du mer om bussolyckan söder om Arboga, en buss med omkring 50 passagerare har kört av E18/E20 och ligger upp och ner i en ravin. Flera har omkommit och många skadats. Vi får rapporter från olycksplatsen.

Sverige är ett av världens mest allergiska länder. Här finns tre miljoner allergiker, men det är brist på allergiläkare. (Efter 13.00)

Hur ser övriga arabvärlden på att terrorstämplade Hamas nu ska bilda ny palestinsk regering? Och vad kan man förvänta sig av Hamas när rörelsen nu får politisk makt? Islamologen Jan Hjärpe är med. (Efter 13.30)

Slutspurten i det finska presidentvalet blir mer rafflande än man trott - färska opinionssiffror visar på dött lopp mellan sittande Tarja Halonen och utmanaren Sauli Niinistö. Nordenkorrespondenten Bengt Lindroth tar tempen på valet i Finland. (Efter 13.30)

Vi undrar också vad som är grejen med Mozart egentligen. Idag firas ju 250-årsjubiléet av hans födelse, och han är omåttligt populär. Per-Erik Brolinson, docent i musikvetenskap försöker förklara. (Efter 14.00)

Dessutom hör vi hur kineserna firar nyår. Det är proppfullt på alla tåg och bussar, och blöjor säljer stort! (Efter 14.00)

P4 Extra med Christer Engqvist. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".