P4 Extra 2 februari

I Göteborg är luften den här veckan så dålig att den som har problem med hjärtat eller lungorna uppmanas att inte gå ut under rusningstrafik. Samma problem finns i flera andra kommuner, flera tusen svenskar dör varje år på grund av den dåliga luften. (13.00)

Bråket om teckningarna av profeten Muhammed fortsätter och bara växer. Den svenske imamen Abd al Haqq förklarar varför människor blir så arga av bilderna.
Och pressombudsmannen Olle Stenholm kommenterar hur tidningarna agerat. (Efter 13.15)

Vi ska också till Kina och följa med på lesbisk klubb. (14.30)

Edith Backlund har värsta flytet just nu. Hon debuterar både på skiva och filmduken. I eftermiddag spelar hon live här i vår studio. (Efter 14.00)

Pojkar har hur många ord som helst på sin. Flickor hade knappt ett enda. Men på bara några år har SNIPPAN gjort braksuccé. Snart finns det med i akademiens ordlista och det blir allt vanligare bland förskolepersonalen. (13.45)

Ordet stånd har funnits med i ordböckerna länge och stånd finns det gott om på Jokkmokks marknad. Den 401:a marknaden startar idag. (14.20)

Det här är P4 Extra med Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".