P4 Extra 3 februari

Ett egyptiskt passagerarfartyg har sjunkit i Röda havet. Det kan ha varit 1 300 människor ombord. Vi talar med den svenske ambassadören i Egypten. (13.00)

Ilskan mot teckningarna av profeten Muhammed sprider sig i den muslimska världen. Vi har besökt Dubai i Förenade Arabemiraten där det inte har varit några våldsamma protester, men även där bojkottar man danska varor. (13.15)

I storslalomtävlingen i Ofterschwang ligger svenskorna bra till - vi följer förstås Anja Pärson och Anna Ottossons åk. (ca 13.40)

Svenska soldater som stred för Hitler och nazitysklands propaganda under krigsåren har varit ämnen i författaren Bosse Schöns böcker. Men han är också engagerad i jakten på dom sista kvarvarande krigsförbrytare. Idag gästar han oss. (14.30)

Mongoliets bandylandslag är i Sverige och spelar sina allra första matcher. Det har lockat oväntat stor publik till bandy-VM:s b-grupp. (13.30)

USA är också med i bandy-VM, men det är det nog inte en enda amerikan som bryr sig om. Viktigare än allt annat just nu är Super Bowl. Finalen i amerikansk fotboll som avgörs på söndag. (14.45)

Den amerikanska sångerskan Maria McKee har haft sin hittills största hit med en filmlåt. Hon har också skrivit manus till en teaterpjäs. Men mest känd är hon förstås för sin musik. Maria McKee spelar live i P4 Extra. (14.00)

P4 Extra, med Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".