P4 Extra 6 februari

I helgen attackerades Sveriges ambassad i Damaskus i Syrien. I Libanons huvudstad Beirut sattes det danska konsulatet i brand. Vi kollar hur läget är där idag, och även i Turkiet där det också demonstreras mot teckningarna av profeten Muhammed. (13.00)

Kommer lavinen av protester att bara rulla på eller kan något stoppa den? Vi talar med Bo Huldt, professor på Försvarshögskolan, om den möjliga utvecklingen. (14.30)

I Gävle samlas muslimer och kristna till religionsdialog och samarbetar kring olika aktiviteter, t ex en tjejgrupp. (14.45)

I Uddevalla har vänsterpartisterna varit missnöjda länge. Igår bildade de ett eget alternativ till kommunalvalet i höst, tillsammans med miljöpartister och partilösa. 
Det gillas inte av vänsterpartiets ledning. (13.15)

En del säger att det inte är riktiga jobb och att det bara är ett sätt för regeringen att dölja den verkliga arbetslösheten. Det handlar om de 20 000 plusjobben, som har börjat tillsättas runt om i landet. Vi har träffat två av plusjobbarna. (13.30)

Diggi Loo Diggi Ley, minns du Richard Herrey? Han som gick i ett par gyllene skor. Han var tjejernas favorit och var med i tv-serien Fame. Nu har han gjort sin första egna skiva och kommer hit och hälsar på. (14.00)

Idag är det samernas nationaldag, som bland annat firas med lassokastning på Skansen i Stockholm. Kanske blir det alljojk!

P4 Extra med Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".