P4 Extra 10 februari

I Sverige får homosexuella par prövas som adoptivföräldrar. Och även om en politiker i socialnämnden är emot homoadoptioner så får man inte avslå ansökan bara för att föräldrarna är av samma kön. Men precis det hände i Umeå och nu är politikern i socialnämnden anmäld för diskriminering. (13.00)

Sverigedemokraternas nättidning publicerade en Muhammedbild, men hemsidan stoppades efter påtryckningar från Säpo och Utrikesdepartementet. Men hur rimmar det egentligen med allt tal om tryckfrihet? Publicistklubbens ordförande Stig Fredriksson kommer till studion. (13.15)

Det ska handla mer om karikatyrer - vi har träffat en karikatyrtecknare i Egypten. (14.30)

Det går bra för Telia Sonera. Men trots att företaget redovisade en stor vinst, så sjönk värdet på aktien. Hur går det ihop? (13.45)

Ikväll invigs vinter-OS i Turin. Den svenska fanan kommer bäras av Anja Pärson, som ju kan ta guld i alla alpina grenar. Vi får en direktrapport från Italien (14.50).

Vi har också träffat en som många tror kan bli nästa svenska slalomdrottning. Sofie Carlsson är bara 12, men vänta bara! (14.40)

Vi får också besök av två helt olika slags legendarer i svensk musik. Folkproggarna i Kebnekajse som gör comeback idag. (14.00)
Och så operaprimadonnan Kjerstin Dellert som 80-år fyllda är ute på turné. (14.20)

Alltihop i P4 Extra, med Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".