P4 Extra 1 mars

En bit utanför skyddszonen i Oskarshamn ligger en kycklingfarm där två miljoner kycklingar föds upp varje år. Jenny Andersson på Stjärnamo Kyckling berättar hur den påverkas av att fågelviruset nu finns i närheten. (13.00)

Som om det inte vore nog med fågelinfluensan så har ett misstänkt fall av galna ko-sjukan upptäckts på en gård utanför Västerås. Gustav Kihlin driver gården tillsammans med sin bror. (13.00)

För snart femton år sen rapporterades nästan 40 000 fall av galna ko-sjukan i Storbritannien. Agneta Ramberg berättar hur stor uppmärksamhet den får där idag.(13.00) 

Annika Linde från Smittskyddsinstitutet och Marianne Elvander från Statens veterinärmedicinska anstalt svarar på lyssnarfrågor om fågelviruset. (13.30)

Och så kommer Staffan Hellstrand till studion med sin gitarr och sin nya skiva. En av Sveriges mesta låtskrivare fyller faktiskt 50 i år... (14.00)

Om två veckor väljs en ny ärkebiskop efter KG Hammar som varit omdiskuterad för att han velat förändra kyrkan. Hur mycket svenska kyrkan kan anpassa sig till resten av samhället utan att kompromissa för mycket med bibeln och tron?

Vi ställer frågan till Göran Beijer, som snart vigs till biskop i Missionsprovinsen, den avgående ärkebiskopen KG Hammar och Christer Hedin, religionshistoriker vid Stockholms Universitet. (14.30)