P4 Extra 2 mars

Behovet av information om fågelinfluensan är jättestort i Sverige just nu. Det märktes inte minst i P4 Extra igår, då massor av lyssnare hörde av sig med frågor till våra smittskyddsexperter.

Men för den som bor i Sverige, men inte läser svenska så bra är det kört. Det finns ingen information att få på några andra språk. Myndigheterna ser inget behov av det, säger de i dagens P4 Extra. (13.10)

Om man läser den information som bara finns på svenska så får man veta att beredskapen i Sverige för att möta fågelinfluensan är god.
I Nigeria finns inte alls samma resurser. Där finns en stor risk att fågelinfluensan blir en riktigt stor katastrof, säger ambassadrådet. (13.20)

Ann-Britt Aldemans shoppingberoende ledde till att hon förskingrade en miljon kronor från sitt jobb. Och etnologen Magnus Mörck avlivar myten om att kvinnor lättare blir shoppingberoende än män. (13.35)

I P4 Extra hör du också en av Sveriges absolut populäraste tv-profiler. Eller före detta kanske man ska säga. För någon månad sen bytte Kattis Ahlström programledarsoffan i TV-huset mot chefredaktörsfåtöljen på ICA-kuriren. Idag sätter hon sig i gäststolen här i studion. (14.05)

Till valet i höst får de sju riksdagspartierna tampas med massor av nya konkurrenter. Vi har kollat några av de 85 nya partierna, men det är inte klart som korvspad vad alla vill.

Det här är P4 Extra, med Christer Engqvist.