Många mejl om föräldrastöd

Många har mejlat om föräldrastöd, som vi pratade om i början av måndagens P4 Extra. Vi berättade då att allt fler föräldrar vänder sig till kommunerna eller BRIS telefonhjälplinje för vuxna.

De flesta lyssnare som mejlat tror inte att dagens föräldrar är sämre än förr, men att de kanske har det tuffare och därför behöver hjälp.

Att vi jobbar så mycket skriver flera om. Susanne i Eriksson i Sköldinge tycker att dagens föräldrar har hårt tryck på sig. ”Idag ska båda föräldrarna yrkesarbeta och innan dess ska de ha en gedigen utbildning,” skriver hon.

Maria tror att familjerna inte känner varann som man gjorde förr, hon skriver ”det är inga mammor hemma som tar hand om barnen och många hem är splittrade.”

Janne i Värmland kallar föräldrarna ”vardagens hjältar, som kämpar hårdare än deras föräldrar någonsin gjort.” Han tycker att sextimmarsdag borde införas för att både föräldrar och barn ska må bättre.

Fyrabarnsmamman Carina tycker att hon tar sig MER tid med sina barn än vad hennes egna föräldrar gjorde, ”jag hjälper med läxor och är med och hejar på mina barn varje match” skriver Carina.

Jane i Linköping tror att kommunikation mellan föräldrarna är viktigast, och att föräldrarna måste sänka kraven.

Trebarnspappan Bosse Pettersson skriver att ”snabbmatskulturen spritt sig även till den här delen av livet, att få ordning på barnen kräver en hel del, men det är värt det!”