P4 Extra 17 mars

En förståndshandikappad 25-årig kvinna hölls fången i en lägenhet i ett dygn och våldtogs av flera män. Och det är vanligt att förståndshandikappade blir utnyttjade sexuellt, säger Anna Lena Krok, ordförande i FUB. (13.20)

I Norge uppmanas man att slänga bort all mat som innehåller rå köttfärs. Den senaste tiden har en fyraårig pojke dött och flera barn blivit allvarligt sjuka av bakterier i färsen.

I England har sex män som ställde upp frivilligt som försökspersoner för ett nytt läkemedel blivit jättedåliga. För två av männen är läget fortfarande kritiskt.
I Sverige ställer 30 000 personer upp som frivilliga försökspersoner. Vilka risker utsätter de sig för, undrar vi. (14.30)

Der blev ingen svensk seger i herrarnas storslalom i Åre den här gången heller. Annat var det på Ingemar Stenmarks tid. Han vann sju gånger i Åre. Men det var inte alltid han var så sugen på att åka. Eller på att svara på frågor.
Imorgon fyller Ingemar Stenmark 50. Vi hyllar honom här i P4 Extra. (14.20)

Vi gästas också av två av Sveriges absolut populäraste skådespelerskor. Helena Bergström och Maria Lundqvist, som spelar tillsammans i filmen Heartbreak Hotel. (14.05)

Och så laddar vi inför melodifestivalfinalen med några av alla looserlåtarna som INTE vann. Eller ens kom nära. Eller ens fick en enda poäng.
Vi lyssnar på några och kollar om det fanns en anledning till att de nollade. (14.50)

P4 Extra med Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".