P4 Extra 28 april

Ordföranden i Sveriges muslimska förbund vill ha särskilda lagar för muslimer. Det har upprört många muslimer idag. En av dem är Abd al Haqq-Kielan som är imam i Eskilstuna och ordförande i Svenska islamiska förbundet (13.00).

En 31-åring står åtalad för grovt barnpornografibrott och misstänkts för att ha varit ledande ha i ett internationellt pedofilnätverk, en av de största barnporraktörerna i Europa. Idag är rättegången inne på sista dagen (13.20).

Att vara styvförälder eller styvbarn är inte alltid så lätt. I P4 extra träffar du en styvfamilj och några mammor som bildat ett nätverk för styvmammor. Du får också tips från en familjeterapeut (13.30).

Kungen fyller 60 år. Han berättar vad han tycker om skvallerpressen och om imitationer av honom (14.00).

Det är sista dagen för Iran att lägga ner sitt atomenergiprogram, annars hotas landet av sanktioner från FN. Du hör reaktioner från USA och professor i freds- och konfliktforskning Peter Wallensteen (14.20).

På cykel för parkinson. Christer Finn har parkinson och snart ska han ge sig iväg till Italien på cykel för att samla in pengar till forskning (14.30).

Dags att deklarera. Har du inte hunnit deklarera än så får du tips så här i sista minuten (14.45).

P4 Extra med Christer Engqvist önskar dig en trevlig Valborg!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".