P4 Extra 5 maj

Ont i kroppen så du inte kan stå eller sitta , och ännu mindre arbeta? Om du är man kan du bli sjukskriven, men om du är kvinna och smärtan beror på att du är gravid, då får du nog räkna med att ta ut semester eller föräldradagar.
För gravida kvinnor diskrimineras av Försäkringskassan, säger flera läkare i Västerbotten. Vi pratar med jämställdhetsombudsmannen, Jämo, och Försäkringskassan. (13.05)

Sverige har beviljat visum till en minister i den palestinska regeringen som leds av terrorstämplade organisationen Hamas och det har väckt starka känslor, både här och i andra länder. (13.15)

Hennes debutroman gjorde braksuccé i USA. Nu kommer den på svenska. Vi har träffat författaren Curtis Sittenfeld som skrivit I en klass för sig. (14.20)

De senaste åren har guldbaggegalorna fått glans av Åse Klevelands elegans. Men nu har hon slutat som vd för Svenska Filministitutet. Hon kommer hit och berättar vad hon ska göra nu. (14.05)

Du hör också om det nya armbrytningsgymnasiet i Storuman. (14.45)

Och inte nog med det, gruppen Eskobar spelar live i studion! (14.35)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista