P4 Extra 8 maj

P4 Extra är tillbaka efter årets första sommarhelg, då luften var luften tjock av oset från alla grillar som tändes för första gången i år.
Om du äter mycket fläsk, nöt eller lammkött så löper du ökad risk att få cancer i magsäcken. 100 gram rött kött om dagen tredubblar risken, visar en rapport från WHO. (13.10)

Och värmen som är som gjord för grillning har i sin tur gjort att halterna av gasen ozon har stigit till nivåer som kan vara livsfarliga för den som har astma eller hjärt eller lungsjukdom. Högt upp i luften skyddar ozonet mot ultraviolett strålning, men nära marken är gasen skadlig för hälsan. (14.35)

Vilken härlig måndag det är. Men det finns saker att glädja sig åt också - kommunerna har bättre ekonomi än på länge, visar en ny rapport. (13.35)

Och för att få in ännu mer pengar satsar många kommuner alltmer på att locka folk och företag. Bland annat genom träffsäkra slogankampanjer som: Borås, off course, I love Hjo!, When in Europe, don’t miss Skurup!
Och den skönaste av dem alla: Södertäl... YEAH! (13.45)

I vår serie om otacksamma jobb har vi träffat en tv-pejlare. (14.05)

I Östersund ska klocktornet byta klockspelsmelodi - medborgarna får lämna förslahg och vi kommer också med några. (14.45)

Alltihop i P4 Extra med Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista