P4 Extra 11 maj

Jobben eller bristen på dem, är ju en av de stora frågorna i höstens val.  Nu hävdar Svenskt näringsliv att det går att fixa fram en halv miljon nya jobb på bara fem år. Vd:n Urban Bäckström kommer och förklarar hur det ska gå till. Vi får se om han kan övertyga LO-ekonomen Lena Westerlund. (13.10)

Dagens skönaste rim kan du höra i 7-årige Frans egen fotbollshit, som slår tunnel på Tomas Ledins VM-låt. Vi snackar med Frans, så fort han är klar i skolan för dagen... (13.25)

Kvinnliga psykopater är svårare att upptäcka än manliga, och det beror på att även rättspsykiatrin och kriminalvården har en stereotyp bild av psykopaten som man. Du hör forskaren som kommit fram till det. (14.35)

Vi verkar ha ett behov av minnesdagar. Särskilt då sådana som handlar om stora katastrofer, krig och andra hemskheter. I Frankrike uppmärksammas minnet av slaveriet. (13.35)

Vi har grävt i våra arkiv och plockar fram ungdomsprogrammet Tvärs. (14.45)

Dessutom hör du skivaktuelle Rigo från Infinite Mass som spelar live i studion. Snart kommer hans första egna skiva. (14.05)

Alltihop i dagens P4 Extra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista