P4 Extra 12 maj

Många vill adoptera barn från Kina. Men nu skärper de kinesiska myndigheterna reglerna för vilka som ska få adoptera barn därifrån. (13.10)

Allt fler äldre får vård hemma av sina nära och kära, medan färre flyttar till äldreboenden. De anhöriga får ta ett allt större ansvar för att vårda sina äldre. Du hör vård- och omsorgsminister Ylva Johansson och ordföranden i Sveriges Pensionärsförbund Ann Lindgren.

Vid lunchtid idag fritogs en misstänkt nartkotikabrottsling från tingsrätten i Västerås. Beväpnade män hotade åklagare och polis i rättssalen. Vi får en rapprot från platsen. (13.20)

En 10-årig flicka i Örebro har drabbats av epidemisk hjärnhinneinflammation, orsakad av meningokocker. 54 ungdomar från ett simläger flickan varit på har kallats till sjukhus. (13.20)

Iris Wedin var 25 år när skotten i Ådalen föll och svensk militär sköt ihjäl fem demonstranter. På söndag är det 75 år sedan, men Iris minns. Hör henne berätta! (13.35)

På söndag är det också premiär för den nya psalmboken i många kyrkor. I den nya boken finns psalmer av bland andra Mikael Wiehe och Py Bäckman.
En präst kommer hit med psalmboken i ena handen och gitarren i den andra och bjuder på några smakprov. (14.45)

Desutom hör du gruppen Florence som upptäcktes av ABBA-Benny Andersson och som gjort både skiva och satt upp en föreställning. De sjunger live i studion. (14.05)

Alltihop i dagens P4 Extra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista