P4 Extra 15 maj

När rättegången i Eksjö fortsatte idag gav Bobbys styvpappa sin version av det som hände. Hans berättelse skiljde sig mycket från vad mamman berättat tidigare (13.00).

Samtidigt som rättegången pågår planeras det redan en bok som bygger på material kring åtalet och rättegången. Det är företaget Bra Bok som satsar på snabba reportageböcker som planerar utgivning kring uppmärksammade kriminalfall (14.00).

Fler och fler politiker byter parti. P4 Extra har träffat flera partibytare och du hör också statsvetaren som tycker att riksdagspolitiker som byter parti inte ska få sitta kvar i riksdagen (13.30).

Samtidigt som det pratas om lärarbrist i skolan så utbildas det tusentals fler lärare än vad det finns jobb till. Sverige får 2500 utexaminerade lärare nästa år som kommer ut till arbetslöshet varnar Högskoleverket. Det är brist i samordningen som orsakat obalansen, menar utredaren Jean-Pierre Zune (14.45).

Idag hade Stockholms stadsteater utförsäljning av kläder och accessoarer som använts i uppsättningar på scen. 2.000 plagg var till försäljning och tvåa i kön när det var en kvart kvar var Elisabeth och Mikael Goldstein (14.35).

P4 Extra med Christer Engqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista