P4 Extra 16 maj

Du hör skvallret från Atén inför semifinalen i Eurovison song contest på torsdag (13.00).

Många kunder är irriterade över att plusgirot inte fungerat på internet på två dagar (13.15).

I Moskva diskuteras HIV-situationen i Östeuropa. Sidas generaldirektör Maria Norrfalk är där och berättar om läget (13.20).

I USA har polisen ett register över dömda sexbrottslingar, som vem som helst kan titta. Något sådant register finns inte i Sverige. Det närmaste vi kan komma är när dömda eller misstänkta hängs ut på internet eller i media. Det diskuterar vi kl 13.30.

I den svenska melodifestivalen hade de inte nån chans mot Carola, men i Europa är dom stora, BWO med Alexander Bard i spetsen kommer hit (14.00).

Det handlar också om en unik dagbok som har hittats i Tyskland, skriven av en legosoldat under trettioåriga kriget som slogs både för och mot Sverige (14.20).

Rumänien och Bulgarien är dom två länder som står närmast på tur att bli medlemmar i EU. Att dom ska bli medlemmar är redan beslutat men inte exakt när. Idag kommer EU-kommissionen med sin rapport där man bedömer när länderna är redo (14.30).

Vi har besökt en överlevnadsshopp i USA, som tjänar pengar på att folk är rädda (14.45).

P4 Extra med Christer Engqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista