P4 Extra 19 maj

I Sverige är det förbjudet med proffsboxning men det är tillåtet med proffsmatcher i kampsporten K1. I september kommer en ny lag som kan komma att stoppa framtida proffsgalor ( 13.10).

Ekot inrikespolitiska kommentator Inger Arenander berättar om de senaste turerna i affären kring statssekreterare Lars Danielsson (13.18).

P4:s utsände i Aten, Carolina Norén, ger en rapport efter gårdagens semifinal i Eurovision Song Contest (13.24).

Restauranger och byggnader som inte är handikappanpassade borde kunna anmälas för diskriminering. Det anser handikapporganisationerna som demonstrerar i morgon för större tillgänglighet (13.36).

Sopspanaren Gunnar i ett reportage i vår serie om ”otacksamma jobb” (13.49).

I juli är det 70 år sedan Spanska inbördeskriget startade. Historikern Anthony Beaver kommer ut med en tjock bok om kriget och har just besökt Stockholm (14.10).

Uppladdning inför fotbolls VM. Detaljerna är viktiga för att få VM guld. Vi har besökt spelarnas hotell i Bremen (14.20).

I februari greps en rysk gästforskare vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala misstänkt för att vara spion. Det här leder till skärpt vaksamhet från SÄPO (14.35) .

Lundakarnevalen drar igång idag. 400 000 besökare väntas till Lund för att se uppträdanden och karnevalståget som drar igenom gatorna imorgon (14.50).

P4 Extra med Christer Engqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista