P4 Extra 30 maj

Våld och hot mot busschaufförer har ökat. Igår kväll blev en busschaufför i Örebro knivhuggen i magen av en passagerare och vårdas nu för livshotande skador. I P4 Extra hör du busschaufförer som är upprörda. Du hör också vad Arbetsmiljöverket tycker att man ska göra åt problemet (13.10).

Homosexuella skiljer sig i högre utsträckning än gifta heterosexuella. RFSL ordf. Sören Andersson tror att det beror på ett högre tryck från omgivningen när bögar och lesbiska lever i parförhållanden (13.20).

Våra husdjur blir allt fetare. Vi besökt ett djursjukhus som hjälper hundar och katter att banta. Djurforskaren Marie Sallander säger att hundarna blir fetare för att de äter fet mat som blivit över när hussarna och mattarna ätit (14.00).

En sommarstuga står högt upp på önskelistan för många. En undersökning visar att allt fler unga vill köpa fritidshus (13.50).

För att få ett stopp på oroligheterna i Östrimor finns 2500 utländska poliser och soldater för lugna interna stridigheter och upprorsmakare, freds- och konfliktforskare Kjell-Åke Nordquist berättar om läget (13.30).

Ola Lindholm blir ny chefredaktör för tidningen Kamratposten. Han berättar vad han vill sätta för prägel på tidningen (14.30).

Finalen i Future City i Stockholm avgörs idag. Det är en samhällsbyggnadstävling för högstadieungdomar från hela landet där de får forma sin drömstad. Hör hur framtidsstaden ser ut när fantasin flödar fritt (14.45).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".