P4 Extra 31 maj

Vänsterpartiet vill ta bort alla hemläxor i grundskolan. Men skolminister Ibrahim Baylan håller inte med. Du hör också två elever som inte haft läxor i engelska och svenska på hela terminen (13.10).

Hur mycket vill du veta egentligen om vilka ärftliga sjukdomar som finns i din släkt och som du själv eller kanske dina barn kan få i framtiden. Nu utbildar sjukvården så kallade genetiska vägledare som ska kunna hjälpa patienter och familjer genom alla svåra besked och beslut (13.20).

Den amerikanska författarinnan Katherine Paterson fick idag litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Du träffar henne i P4 Extra och barnboksforskaren och recensenten Kristin Hallberg (13.30).

En av USAs mest omskrivna personer just nu är den svenske finansmannen Stefan Eriksson. Han har suttit häktad i Los Angeles sedan i februari, när han totalkraschade sin Ferrari Enzo, efter ha kört i 260 kilometer i timmen. Som genom ett under klarade han sig helt utan allvarliga skador, men nu riskerar han fjorton års fängelse och Hollywood är intresserad av att göra film av storyn (14.20).

1177, nytt nummer att lägga på minnet om du vill komma i kontakt med sjukvården, var du än befinner dig i Sverige (14.30).

Sommaren känns avlägsen men det finns ett tecken på att den kommer. Idag presenteras sommarpratarna, och vi har fångat några av dem (14.50).

Dessutom bjuder vi på en onsdagskrönika och en svettig flygtur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".