P4 Extra 8 juni

MIgrationsverket beckar nu och låter den serbiska familjen Tejic stanna i Sverige. 
Tvåbarnsfamiljen fick avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd på grund av en åtta timmar lång dagstur till Norge. Men nu får de permanent uppehållstillstånd och vi har träffat pappan i familjen. (13.05)

Det verkar farligare för hälsan att jobba med människor inom vården än med farliga maskiner i industrin. Det visar i alla fall en ny undersökning om arbetsskador och sjukfrånvaro.

När Konsumentverket flyttar från Stockholm till Karlstad är juristen Magnus Karpe en av dom få som följer med. Vi träffade honom och hans familj innan de lämnade sin gamla lägenhet för sista gången. (14.20)

Vad är viktigast - politik eller fotboll? I Eskilstuna tvistar politikserna om ett fullmäktigemöte ska flyttas för att Sverige spelar match. (14.45)

Varje år anmäls mer än tusen program i radio och tv till granskningsnämnden. Men vad är det som upprör mest och vem är det som blir mest upprörd? Det hör du i dagens program. (13.45)

Där du också hör Gitte Nilsson, som i tio år var sambo med Micke Svullo Dubois, som tog livet av sig sent i höstas. Nu har hon skrivit boken om honom och deras liv tillsammans. (14.35)

Dessutom spelar irländaren Declan O’Rourke live i studion. (14.05)

Välkommen till P4 Extra.

Christer Engqvist heter jag...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".