P4 Extra 8 juni

Mígrationsverket låter den serbiska familjen Tejic stanna i Sverige. 
Tvåbarnsfamiljen fick tidigare avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd på grund av en dagstur till Norge. Vi har träffat pappan i familjen. (13.05)
Migrationsverket motiverar sitt beslut att det med att den nya lagstiftningen som började gälla den 31 mars öppnar för en annan bedömning än tidigare och att det bland annat för barnens skull är motiverat med ett permanent uppehållstillstånd.


Det verkar farligare för hälsan att jobba med människor inom vården än med farliga maskiner i industrin. Det visar i alla fall en ny undersökning om arbetsskador och sjukfrånvaro.

När Konsumentverket flyttar från Stockholm till Karlstad är juristen Magnus Karpe en av dom få som följer med. Vi träffade honom och hans familj. (14.20)

Vad är viktigast - politik eller fotboll? I Eskilstuna tvistar politikerna om ett fullmäktigemöte ska flyttas för att Sverige spelar match. (14.45)

Varje år anmäls mer än tusen program i radio och tv till granskningsnämnden. Men vad är det som upprör mest och vem är det som blir mest upprörd? (13.45)

Där du också hör Gitte Nilsson, som i tio år var sambo med Micke Svullo Dubois, som tog livet av sig sent i höstas. Nu har hon skrivit boken om honom och deras liv tillsammans. (14.35)

Dessutom spelar irländaren Declan O’Rourke live i studion. (14.05)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".