P4 Extra 9 juni

Idag kom domen om tioårige Bobby som dog efter svåra övergrepp. Både mamman och styvfadern döms till tio års fängelse för grovt vållande till annans död. Alltså inte för mord som åklagaren yrkade på.
Du får kommentarer till domen först i dagens P4 Extra. (13.05)

Thomas Bodström kan tänka sig att alla som har bredband ska få betala en avgift för att artister och andra upphovsmän ska få betalt för sina verk som laddas ner illegalt.
Du hör honom, men också forskaren som säger att det inte finns belägg för att vare sig artister eller skivbolag förlorar så mycket på fildelningen. (14.45)

Alla är inte lika upphetsade. Men ikväll börjar det i alla fall och vi nöjer oss inte med att bara prata om årets fotbolls-VM. Vi bjuder in Jesper Högström som har skrivit en bok om alla VM-turneringarna, från 1930 och framåt. (13.35)

Men det finns ju många andra hjältar också. En av Sveriges populäraste deckarfigurer är antikhandlaren Johan Kristian Homan, som spelat huvudrollen i över 30 böcker och som dessutom har fått ett eget vin uppkallat efter sig.
Den synnerligen flitige författaren och gamle toppdiplomaten Jan Mårtensson kommer hit. (14.05)

Hur ska det gå för kampfisken Sten, som har en för trång bur enligt djurskyddslagen. Ska han adopteras bort? (14.35)

Och vad säger kungen om att Norrköpings kommun har pyntat rondellen där han krockade förra året med en stor krona? (14.20)

Det här är P4 Extra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".