P4 Extra 13 juni

Överviktiga med hjärtproblem har säkert fått höra att det är bra att gå ned i vikt. Men nu visar forskning att det kan vara farligare för hjärtat att gå ner i vikt än att fortsätta vara fet (13.10).

I mellanöstern trappas våldet upp. Dels mellan Israel och Palestina men också mellan den palestinska hamasregeringen och fatahrörelsen ledd av president Abbas i nåt som alltmer liknar ett inbördeskrig (13.20).

Varje år dör 15 miljoner människor i infektionssjukdomar. Många liv skulle kunna räddas om läkemedelsbranschen satsade pengar på mediciner och forskning (13.30).

Under våren har nätdejtingen slagit nya rekord i Sverige och vi har träffat ett av paren som träffade rätt (13.45)

Lill Lindfors besöker oss. Hon har samlat sommarsånger på nya skivan ”Här är den sköna sommar” (14.00).

Ozonskiktet är tunt just nu i sommarvärmen och det gäller att skydda sig mot de farliga UV-strålarna, men trots det, har det blivit tjockare de senaste åren (14.20).

Allt fler sitter i fängelse och det har blivit ett problem för kriminalvården eftersom anstalterna är fulla (14.30).

John Irving har skrivt många ovanliga kärlekshistorier, i storsäljande romaner som Garp och hans värld, Ciderhusreglerna och Hotel New Hampshire. Nu är han i Sverige för att berätta om sin senaste bok (14.45).

Dessutom hör du vad man gör på fästingsafari. P4 Extra med Christer Engqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".