P4 Extra 16 juni

Idag börjar rättegången mot den så kallade Hagamannen i Umeå. Bara efter ett par timmar stängdes dörrarna för allmänhet och press. (13.05)
Eftersom den misstänkte 33-åringen inte anses allvarligt psykiskt störd kommer han dömas till fängelse om han fälls. Numera döms allt färre våldsbrottslingar till psykiatrisk vård i Sverige. Kriminologen Mikael Rying är kritisk till det. (13.15)

Flera småpartier kämpar nu för att komma in i riksdagen, till exempel Feministiskt Initiativ och Junilistan. De hoppas upprepa Ny demokratis framgång för femton år sen.
Vi minns hur Bert och Ian började, med klipp ur en nyproducerad radiodokumentär. (13.35)

Eftersom Feministiskt Initiativ inte ser ut att klara fyraprocentsspärren i valet så innebär det att Fi:s talesperson Gudrun Schyman gör sin sista arbetsdag i riksdan idag.
Hennes 18-åriga karriär i maktens korridorer kanske tar slut. Vi har träffat henne. (14.35)

En karriär som vi däremot bara sett början av är Veronica Maggios. Hon har redan skapat lite av en sommarplåga med låten Dumpa mig, idag besöker hon P4 Extra. (14.05)

Vi gör också ett besök på Hultsfredsfestivalen där musik och politik går sida vid sida. (14.45)

Och eftersom det blivit lite svalare dom senaste dagarna passar vi på att åka skidor i Torsby i Värmland. Där invigs Sveriges första skidtunnel idag. (14.20)

Alltihop i P4 Extra, med Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".