P4 Extra 21 juni

I Sverige får inte regeringen lägga sig i enskilda ärenden hos myndigheter. Statsvetaren, Helena Wockelberg, som forskar på ministerstyre svarar på var gränsen mellan information och påtryckningar går (13.10).

Försöket med trängselskatt i Stockholm, har inneburit att trafiken har minkat i Stockholms innerstad. Dessutom går det fortare att ta sig fram, antalet trafikolyckor har minskat och luften blivit renare. Det visar utväörderingen av Stockholmsförsöket som presenterades idag (13.20).

Finland tar över EU ordförandeskapet den 1 juli. Norden korrespondenten Bengt Lindroth berättar om vad som står på dagordningen (13.30).

Homos preliminära beslut säger att lesbiska par diskriminerades när en kd-politiker i socialnämnden i Umeå reserverade sig mot adoption (13.45).

Lalla Hansson kommer hit och berättar om sin 40-åriga karriär som började med Fabulous Four, samlingsplattan heter fabulous forty (14.00).

Onsdagskröninkören heter Camilla Eriksson (14.15).

Hur stor roll spelar det om man visar ånger i rätten? Gudrun Nordborg, jurist på brottsoffermyndigheten, diskuterar med anledning av att Hagamannen bett offer om ursäkt (14.30).

Vi uppmärksammar att containern fyller 50 år (14.45).

Idag är det årets längsta dag. Du hör hur vi utnyttjar och njuter av ljuset (14.50).

P4 Extra med Christer Engqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".