P4 Extra Sommar den 27:e juni

Köper du köttfärs så är det regel på att du ska kunna se på förpackningen var varan kommer ifrån, men det är inte lika lätt om det gäller fiskpinnar eller korv.

Jordbruks- och konsumentminister Ann-Kristin Nykvist har låtit kartlägga förpackningsinformationen på 300 varor i vanliga matbutiker och tycker att det brister allt för mycket i informationen. Fyra av 10 kött och charkprodukter saknar tillräcklig information om var råvaran kommer ifrån. Nya regler kan komma om branchen inte tar egna initiativ. (13.10)
Ett utryckningsfordon krockar varje vecka. Det är alldeles för mycket, tycker ambulansförarna själva. Fem landsting går nu samman för att starta egen utbildning, för den är alldeles för bristfällig och olika över landet idag. De nya sjuksköterskorna som numer börjar jobba inom ambulansen är nyutexaminerade och har ibland knappt hunnit ta körkort. (13.15)
Barnprogramshäxan och Barnprogramshäxan och pistvaktsdanskoreografen Katrin Sundberg är P4 Extra Sommars krönikör. Idag om hur mycket rösten faktiskt betyder. (14.38)
Sundsvallsföretaget Kubal har beslutat att ta bort godisautomaterna på företaget. Allt för de anställdas hälsa. Men protesterna lät inte vänta på sig. Annika Sundberg i fackstyrelsen för IF Metall på Kubal har samlat in namnunderskrifter i protest. Skyddsombudet Lars Sundin var med och fattade beslutet - det var ju för allas bästa. (14.45)
P4 Extra Sommars gästreporter Anna Jansson, deckarförfattare och sjuksköterska, har tittat in i det som kan tyckas vara fantasier, men är så verkligt för andra. Det handlar om änkesyner - en anhörig upplever att en maka eller make som gått bort står inför dem tydligt och klart. Eller att de finns där intill, kanske genom att stryka på kinden utan att synas. Agneta Grimby har forskat i ämnet. (14.08)
Fotboll i ett historiskt perspektiv: 1938. Frankrike. Ett politiskt belastat VM. Därför gick Sverige direkt till kvartsfinal. Orsaken var att Österrike lämnat W.O. eftersom landet inte längre fanns. Genom påtvingad frivillighet hade det anslutits till Tyskland samma år. Fem österrikiska spelare ingick i det tyska laget. (14.20)
Lasse Holm har många hundra melodier i STIM:s register. Programledaren, låtskrivaren, showartisten, talangjägaren och producenten har knappt tid att packa väskan i sommar. Det är dansbandsopera och Digilooturné. Men frågan är hur bra han är på att känna igen sina egna låtar? Vi gjorde en introtest med Lasse. (14.38)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".