P4 Extra Sommar tisdag den 18:e juli:

En tio meter hög tsunami slog in över Indonesiens sydkust i går. Fler än 50 000 människor är på flykt och UD letar efter försvunna svenskar. Larmsystemen som utlovades efter tsunamin 2004 har ännu inte kommit på plats. (13.08)

Evakueringen av svenskar från Libanon har inletts med båt och plan. Men många är isolerade i södra Libanon. Sekne Hamad berättade om sin svåra situation. UD:s Fredrik Jörgensen berättade om att evakuering ännu inte sker från södra Libanon. Det är för farligt att gå in där. (13.20)

Kiviks marknad besöks av 100 000 människor. Men de erotiska showerna är borta och hästhandeln likaså. Författaren Bo Sjökvist tycker det är synd och saknar den tid som flytt. (13.36)

Ostindiefararen Götheborg anländer Kanton i Kina idag. Ståtligt och kungligt och så räknar man med att kunna sluta en hel del affärer också för svenska företag (13.50)

P4 Extra Sommars gästereporter Peter Flack träffade en travkusk för att höra hur snäll man måste vara för att träna hästar. (14.06)

Israel strider mot folkrätten. Det menade Ung Vänsters Ida Gabrielsson. Nej, Israel är mellanösterns enda demokrati, menade CUF:s Fredrik Federley som skänkt pengar till landet. (14.10)

Skivdebuterande Môra-Per är bandet från Arvika som sjunger på värmländska. Trots att de inte bor i Stockholm går det hyfsat att lansera sig. (14.36)

Kåsör Katrin Sundberg om vissa ord som får henne att rodna, och det är inte de snuskiga. (14.52)