P4 Extra Sommar måndag den 31:e juli:

Det svenska Försvaret ändrar strategi och kommer från och med i höst att utbilda värnpliktiga i arabiska språket. Tidigare har Tolkskolan endast utbildat i ryska språket.(13.10)

Det är en svår getingsommar och kanske har du ett getingbo som du vill bli av med i sommarstugan. Men hur gör man för att bli av med det!? (13.37)

Försöket med trängselskatt i Stockholm upphör i dag. Försöket har varit lyckat, menar Gunnar Söderholm, kanslichef på Miljöavgiftskansliet i Stockholms kommun.

Hela banvallen fösvann under tåget och 60 passagerare kunde råkat riktigt illa ut. Men alla klarade sig oskadda. Hör en rapport från västra Jämtland om vad som kan hända vid kraftiga skyfall. (14.07)

P4 Extra Sommars gästreporter Pelle Blom kommer den här veckan att i en serie repotage belysa hur svårt det kan vara för fotbollsspelare att återgå till ett normalt liv, när fotbollskarriären är över. (14.17)

RFSL har undersökt hur partierna står i HBT-frågor och det visar sig att Miljöpartiet är det parti som är mest engagerade i Homo-bi och transfrågor. (14.21)

Kalle Selander, kåsör på P4 Extra Sommar funderar på vilka somrar man egentligen minns. Är det verkligen de med bäst väder!? (14.37)

Sångerskan Maria Johansson och pianisten Peter Nygren gästar studion och framför Edith Piaf. (14.44)