P4 Extra Sommar torsdag den 3:e augusti:

Centrum mot Rasism (CMR) är kritiska till att Kolmården har en utställning med massajer från Kenya. CMR menar att det förstärker fördomarna mot Afrika. Kolmårdens vd Magnus Nilsson tycker att kritiken är oberättigad. (13.08)

Det nybildade Unika partiet presenteras i dag. Partiledare är Linda Rosing som blev känd efter sin medverkan i dokusåpan Big brother 2003. Hon säger att hennes parti ska hjälpa de svaga i samhället. (13.20)

Smedyrket kommer att förändras på grund av den snabba utvecklingen inom industrin. Det menar smeden Peder Werner i Ulvgryt. Enligt honom kommer det inte dröja länge innan det bara är konstsmidet som återstår. (13.36)

Glada Hudik är de kommande dagarna gladare än någonsin. I Hudiksvall är nämligen alla Sveriges revyamatörer för att göra upp om vem som är bäst på att vara rolig. (13.48)

Svenska Kyrkan kräver nu att regeringen agerar tuffare i Mellanösternfrågan. Bland annat kräver de att Sverige ska tala med alla parter där. (14.07)

Det är tufft för många fotbollsspelare som slutar spela. Det har vi belyst i en reportageserie i P4 Extra Sommar. I dag ger spelarfacket sin syn på saken. (14.21)

Författaren Johanna Thydell driver en författarskola på internet. Kan man lära sig skriva romaner på det sättet, frågar vi henne. (14.37)

Direkt från Pridefestivalen hör vi Mark Levengood om varför gaypubliken gillar schlager. (14.48)