P4 Extra 22 augusti

Umeå IK som leder damallsvenskan i fotboll riskerar böter efter att LO:s ordförande Wanja Lundby Wedin höll ett tal på lagets hemmamatch i helgen. Politiska manifestationer hör inte hemma på matcherna säger Svenska Fotbollförbundet. (13.05)

Skolverket får in så många anmälningar om mobbning att de vill kalla in extrapersonal för att mäkta med att ta hand om alla. (13.15)

HOMO, ombudsmannen mot diskriminering på grund av sexuell läggning, drar nu Umeå kommun inför rätta. En ledamot i socialnämnden i Umeå ville neka homosexuella att adoptera barn. Men det har inte en ledamot rätt att göra och blir det hela ett domstolsärende. (14.35)

Det är skralt med återväxten av fritidspolitiker. Vi har träffat några som utöver heltidsjobb och familj ägnar ett par kvällar i veckan för att jobba politiskt. (13.35)

Ikväll väntas flera tusen husägare till en demonstration i Stockholm, mot fastighetsskatten.
I dagens program försöker vi reda ut vad fastighetsskatten egentligen innebär och varför den blivit valets hetaste potatis. (14.45)

Han är jurist och skriver om kriminella, med ett ovanligt språk. Jens Lapidus kommer hit och berättar om sin bok Snabba cash. (14.10)

Och så är vi först i Sverige med att spela Bob Dylans nya singel! (14.03)

Du hör den, och mycket med, i P4 Extra med Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".