P4 Extra 31 augusti

Nu vid terminsstarten är det vanligt att de äldre eleverna välkomnar de nya eleverna med så kallade nollningar på landets gymnieskolor.
Men ofta är det tuffa tag med förnedring och mycket fylla. I Stockholm vill polisen nu helt förbjuda nollning. (13.10)

Familjepolitik, fastighetsskatt och arbetslöshet i all ära, men är det verkligen sakfrågorna som avgör vilka politiker vi väljer? Snygga politiker får åndå fler röster, visar en ny undersökning. (13.20)

Den stora givarkonferensen för Libanon har startat i Stockholm. Vi talar med biståndsminister Carin Jämtin direkt från konferensen. Hör också med filmaren Leyla Assaf Tengroth som är född i Libanon om hennes förhoppningar på konferensen. (14.15)

I dagens P4 Extra ska vi också tjuvkika på Planeten, en påkostad dokumentärfilm om miljön. Forskarna i filmen är eniga om att mänskligheten nu befinner sig i ett kritiskt vägskäl där svåra och livsviktiga beslut måste fattas. (14.35)

Sommarrean håller på att ta slut, och avlöses av höstrea. Men hur mycket rea får en butik ha egentligen? Vi reder ut med hjälp av Konsumentverket. (13.35)

Dessutom kommer Lena Willemark hit med sin nya skiva. Hon har lovat bjuda på en låt live i studion! (14.05)

P4 Extra, idag med Anna-Karin Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".