Thomas Di Leva i P4 Extrastudion

P4 Extra 18 september

Sverige får en ny regering och en ny statsminister. Men moderaternas Fredrik Reinfeldt har hållit sig undan medierna idag. Vår reporter slog läger utanför hans arbetsrum i riksdagen, och till slut dök en trött, men glad Reinfeldt upp.
På förmiddagen har alliansens fyra partiledare träffats och nu börjar jobbet för att få till en regering:

Vi vänder och vrider på valresultatet och du hör också vad vanligt folk runtom i landet tycker och vilka förväntningar som finns nu. (13.10)

Varför gick det som det gick för socialdemokraterna, och vem ska efterträda Göran Persson? Det funderar vi på senare i programmet. (14.35)

I Skåne gick Sverigedemokraterna starkt framåt. I Landskrona kommun fick partiet 22 procent av rösterna och i Region Skåne kan dom få en vågmästarroll. Vad kan framgången bero på? Hör statsvetare, chefredaktören för tidskriften Expo och Sverigedemokraterna själva. (13.35)

Under 35 år har miljoner tv-tittare följt serien Hem till byn. Ikväll är det premiär för den allra sista omgången. Christina Stenius har varit med sedan starten. (14.45)

Dessutom får vi besök av Thomas Di Leva, som är aktuell med ny skiva och turné i höst. (14.00)

Alltihop i P4 Extra med Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".