P4 Extra 2 oktober

Svenska barn och ungdomar vill bestämma mer själva vilka kulturaktiviteter de ska göra i skolan. För mycket läsa böcker och för lite foto och film, tycker eleverna, enligt en rapport från Barnombudsmannen. (13.10)

Vi har träffat sångaren från 70-talskultbandet New York Dolls som var föregångare både till punken och 80-talets glamhårdrock. Härom året återförenades bandet och igår var de i Sverige. (14.45)

Idag är det upprop för alla nya ledamöter i riksdagen. Maktens korridorer är många och långa och lätta att tappa bort sig i. Vi har träffat en av de 114 nya ledamöter som gör sin första dag på nya jobbet idag. (13.20)

Du hör också om valet i Bosnien. Ett historiskt val, eftersom landet snart ska få styra sig själv efter mer än tio år av starkt EU-inflytande. (13.35)

I hovrätten i Umeå meddelas domen mot Hagamannen. I tingsrätten dömdes han till 14 års fängelse efter flera brutala och uppmärksammade kvinnoöverfall. (14.15)

Årets nobelpris i medicin har tilldelats forskare som gjort viktiga upptäckter om RNA-interferens. Det fattar man ju inte så mycket av, men tydligen kan upptäckten leda till nya sätt att behandla både cancer och hjärt-kärlsjukdomar.
Vi reder ut, med hjälp av Vetenskapsradion! (14.35)

Hör också vispoeten Göran Samuelsson, som kanske blivit mest känd för att han gör sommarturnéer på flakmoppe. (14.05)