P4 Extra 5 oktober

Homosexuella män får inte lämna blod i Sverige. Men det får däremot män som oskyddat haft sex med prostituerade om dom bara väntar ett halvår. Nu vill Socialstyrelsen ändra reglerna, men landstingen är emot. (13.10)

Vi har baxat in ett piano i P4 Extra-studion. Vad gör man inte för att göra Anna Ternheim nöjd? Hon spelar live i studion idag! (14.10)

Här i Sverige är det höst, men i Pakistan kommer snart vinterkylan. Och i norra Pakistan är fortfarande nära tre miljoner hemlösa efter den stora jordbävningen för ett år sen. (13.20)

Fotbollspelaren Henrik Larsson bröt benet. Friidrottaren Carolina Klüft skadade baksidan av låret. Båda drabbades av stressfrakturer på grund av att de tränat och tävlat fastän dom haft ont och varit småskadade. Mer om det i dagens program. (13.40)

Idag byter Sverige ledare - i eftermiddag väljs Fredrik Reinfeldt till ny statsminister av riksdagen. Men vem är han egentligen? Vi har pratat med ett antal personer som följt honom på vägen till toppen, bland annat hans gamla skolfröken! (14.35)

Dessutom hör du skådespelaren och sångaren Anders Ekborg, som är aktuell både i ny tv-serie och med en musikalturné. (14.45)