P4 Extra 6 oktober

Sverige har fått en ny regering! Kungen frestade med lunch på slottet, men några av de nya statsråden valde vår studio istället.
Faktiskt både Bildt, Leijonborg, Hägglund och avgående statsministern Göran Persson. Och alltihop i en och samma person. Hur går det ihop? Lyssna här:

Vi är på plats när regeringen möter pressen på Lejonbacken i eftermiddag. Första fotot med nya laget. Då är också Ekots inrikespolitiska kommentator med och kommenterar de nya statsråden. (14.15)

Danske skådespelaren Mads Mikkelsen är aktuell i ny svensk film. Han är en riktig kvinnofavorit och får ofta spela skurk på bio, till exempel i Bondfilmer. Själv tycker han att han är en vanlig hemmapappa! Vi har träffat honom. (13.45)

En sjuksköterska på en rättspsykiatrisk avdelning i Jönköping knivhöggs till döds av en patient igår. Vårdförbundet menar att säkerheten inom rättspsykiatrin kan bli mycket bättre. (13.35)

P4 Extra-studion fylls av musiker idag när sex personer ur orkestern Dean Martin Experience spelar live. (14.05)

Dessutom får vi en pinfärsk nyhetssatir från Lelle Printer, som bland annat presenterar en del nya ministrar...(14.45)

Lyssna på P4 Extra, med Christer Engqvist!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista