P4 Extra 12 oktober

Nobelpriset i litteratur går till den turkiske författaren Orhan Pamuk. Vad innebär det i boklådor och bibliotek, blir det rusning eller stiltje? Vi får rapporter både från Gotland och Östersund och vi berättar också mer om pristagaren. (13.05)

Kommer hon att frias eller fällas? I dag kommer domen mot SSU:s ordförande Anna Sjödin efter krogbråket. Vår reporter står på pass i tingsrätten för att rapportera direkt när den kommer (13.30)

Vi diskuterar också konsekvenserna av domen - kan Anna Sjödin sitta kvar? Vi talar med några av SSU:s distriktsordföranden. (14.35)

Nu står syndarna på kö för att göra bot och bättring! Det är tydligen fler än kulturministern som har fuskat med sin tv-licens och ångrat sig. För nu är det pötsligt telefonkö hos Radiotjänst för att anmäla tv-innehav. (13.20)

Gamla sjukdomar får göra nytta när fågelinfluensans effekter ska beräkas - forskare granskar bland annat ryska snuvan. (13.30)

Vi bjuder på ett nytt klipp ur radioarkivet - den allra första insamlingen till Radiohjälpen 1939. Den gick till beredskapsfamiljer och Sven Jerring var ute och rapporterade. (14.45)

Chris Stills har verkligen musiken i blodet. Hans pappa är Steven Stills  från Crosby, Stills and Nash, hans mamma är Veronique Sanson, en slags fransk Joni Mitchell på 70-talet. Nu gör sonen karriär och vi har träffat honom. (14.10)

Lyssna på P4 Extra, idag med Lotta Jernström!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".