1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Tisdag 17 april

Sommaren närmar sig, i alla fall har det ju känts så med tanke på solen och värmen, och med den öppnar uteserveringarna. På sina håll byggs det för fullt och vissa står klara.

  

Nu har som sagt sommarsolen visat sig några dagar och överallt vimlar det av människor som inget hellre vill än att sitta på en uteservering och gotta sig i solskenet. Men uteserveringar kan också vara ett bekymmer för många. Synskadade och rörelsehindrade t.ex.

Ingemar Johansson arbetar med dom här frågorna inom Karlstads kommun...

Vi skickade även ut vår reporter Mats Fagerström den här morgonen för att inspektera uteserveringarna och då träffade han bland annat Lars-Gunnar Wiman som arbetar för DHR(De handikappades riksförbund)...

Idag pratade vi som vanligt med polisen och idag handlade det bland annat om trimmade mopeder och om vinterdäck...

Det handlade även om mer bilar den här morgonen. Två 17-åriga tjejer som studerar på programmet IB på Tingvallagymnasiet håller just nu på med en miljökampanj där dom vill införa en ”Spare The Air”-dag i Karlstad kommun...

  

Tio finalister har också korats i Stockholms filmfestival Juniors nationella kortfilmstävling 1 minut film. Två vinnare utses av juryn på biograf Skandias scen söndagen den 22 april kl 11.30. Pristagarna får göra ny kortfilm med professionella filmteam.

    

Victoria Österström och Cherie Hansson från Karlstad, tävlar med filmen ”the magic sugar”...

     

Vi ringde även och väckte en jubilar idag och inte vilken jubilar som helst utan gamle Färjestadliraren Roger ”Ragge” Johansson som idag fyller 40 år!

Imorgon blir det en ny väckning och så ska vi bland annat prata med en av våra riksdagsledamöter!

Ha nu en myspysig dag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista