1 av 3
2 av 3
3 av 3

Torsdag 19 april

Vem kommer inte ihåg barndomens år då man sprang runt i skogen och lekte och ropade efter naturens väktare - Mulle? Ja, det var ett tag sen nu och visste du att i år fyller Mulle 50 år och det uppmärksammades i morgonradion. Vi pratade även om champagnefrukostar och trygghet.

För många styrs livet av det här med trygghet. Vad vågar man göra eller inte göra, vem är han man möter på gatan? Eller vad är det för bil som åker så sakta och konstigt?

Så vad är då trygghet? Är det att våga gå från sin bil och in till trappuppgången en sen fredagskväll? Är det att kunna gå å handla utan att någon rycker ens väska? Är det att lita på att barnen kommer säkert till skolan?

I Arvika hade man ett möte igår på temat ”Trygghet”. Göran Bryntesson är beredningsanvarig inom kommunen...

Skolavslutningarna närmar sig och studenterna börjar göra sig redo. I Lycksele får eleverna fira sin examen i juni utan champagnefrukost för att komma in i skolan.

Vakter står på pass vid skolans dörrar och släpper endast in helt nyktra elever till studentfirandet på gymnasieskolan.

- Vi accepterar inte att elever är berusade vare sig på examen eller någon annan dag, säger rektor Barbro Lundqvist på Tannbergsskolan.

Vi kollade hur Älvstrandsgymnasiet och Stjärneskolan arbetar för en nykter skolavslutning. Vi hör rektor vid Stjärneskolan Ronnie Palmquist och Älvstrandsgymnasiets rektor Roland Wiklund...

Från ett firande till ett annat. Den här morgonen uppmärksammade vi en jubilar och vem har inte i sin barndom varit ute i skogen och ropat efter Mulle - naturens väktare?!

Kollikokk! kollikokk! Kollikokk!

Birgitta Sandström har agerat mulle sedan 1974 och hon besökte morgonradion den här morgonen...

Redan i barndomen drömmer vi ju också om vad vi vill bli när vi blir vuxna. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig! Men är det så att man drömmer om att bli fotbollsproffs så gäller det att tänka elit redan från början. Hur krokig än vägen må bli...

Du fick även den här morgonen en kortrepris av Värmlandstoppen och så mötte Konrad en färgstark spelman vid namn Karl Mört.

Imorgon är det fredag igen och då blir det som vanligt vinskolan, kalkonlåt och nutidsorientering och mycket mer!

Ha nu en myspysig dag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista