1 av 3
2 av 3
3 av 3

Fredag 20 april

Äntligen fredag och en lång härlig helg framför oss, i alla fall för vissa. En del av oss kanske jobbar helgen. Är du ledig ska du passa på att greja i trädgården på lördagen och njuta av soffan på söndag enligt SMHI’s väderrapport.

Den här fredagsmorgonen har vi haft vinskolan, vi har pratat om Aspergers syndrom och tävlat!

Vi fick den här morgonen besök av Maria Johansson som har Aspergers syndrom som är uppkallat efter den österrikiske barnläkaren Hans Asperger. Han beskrev barn med speciella svårigheter i en avhandling från 1944.

Och Maria Johansson sa så här om att ha Asperger...

I går fick elever och lärare från bland andra Råtorpsskolan i Karlstad besök av en de tre Jordens barns pris pristagarna, The world’s children’s prize for the Rights of the Child.

The world’s children’s prize delas ut varje år och det är 6 miljoner barn från 85 länder i världen som röstat fram vinnarna som på något sätt ska ha gjort något bra för barns rättigheter.

Det var hederspristagaren Inderjit Khuruana från Indien som kom till Råtorpsskolan för att berätta om sitt arbete med perrongskolor i Indien...

Från Indien till Värmskog. Sverige har fått en ny jazzdrottning!

Christina Gustavsson växte upp i Värmskog och hon har nu släppt sin debutskiva ”Moments Free”. Igår spelade hon på jazzklubben Fashing i Stockholm och så här sa hon om spelningen...

 

Vi fick även som vanligt besök av vår vinexpert Thomas Andersson och den här veckan begav vi oss till soliga underbara Spanien och jag fick en panda...  ;)

Ja, har du följt morgonen så har du ju hört att jag igår blev förälskad framför tv’n i Pandorna. Ett underbart djur som jag nu tänkte bli fadder till!

Vi tävlade även i nutidsorienteringen och den här veckan kammade Gun Andersson hem den kluriga nutidsorienteringen som Bengt Höglind gjort i ordning och så fick du veckans Kalkonlåt - Vargolle Nygren med ”Här går det undan i svängarna”.

Nu tar morgonradion helg men på måndag hörs vi igen och då ska du få det första salladstipset från Lars Jakobsson!

Ha en myspysig helg!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".