1 av 2
2 av 2

Måndag 23 april

Ja, då var det måndag igen. Hoppas du haft en bra helg! I dag firar man Världsbokdagen världen över och det här uppmärksammade vi i morgonradion. Vi pratade även om Konst, Hockey och Laxsallad!

Världsbokdagen firar i dag tolv år och visste du att det var Unescos generalkonferens 1995 som beslutade att 23 april skulle bli hela världens festdag där man firar böcker, författare, läsning och värnar upphovsrätt och människors fria tillgång till information.

 

Författaren Marcus Birro besöker nu Värmland på en miniturné och morgonradion fick ett litet snack med honom denna morgon...

Från böcker till konst är ju inte steget så stort!

Förra måndagen öppnade nämligen Konstfrämjandet nya portar inför världen. Dom startade då sin hemsida på nätet och Stefan Westling besökte morgonradion...

Norvalla som byggdes 1983 behöver nu rustas upp. Nor IK har därför ansökt om pengar från Karlstad Kommun för att rusta hallen...

Du fick även den här morgonen första salladstipset av Lars Jakobsson, i dag guidade han dig genom en super smarrig Laxssallad. Vill du höra receptet igen hittar du det under smarriga sallader i högerkolumnen!

I morgon ska vi prata om sjöns vett och etikett, vi ska även ha veckans snack med polisen och så ska vi bege oss bakom kulisserna på teatern och mycket mer!

Men fram tills dess ha en myspysig dag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista