Fredag 11 maj

Veckans sista vardag och klimatet stod i fokus även den här morgonen. Du fick träffa nye miljöchefen på Skoghalls Bruk, vi pratade bilutsläpp och biooljor. Vi tävlade ju även som vanligt i nutidsorienteringen och så reste vi till Bordeaux i Vinskolan och mycket mer!

Ja, då var det fredag igen och morgonradion har haft en fullspäckad morgon med många gäster och stort fokus på klimatfrågorna!

Häromdagen fick Stora Enso på Skoghall en ny miljöchef, Ingrid Engström, och Skoghalls Bruk är ett företag som i många år jobbat för miljön...

I går kunde du höra i nyheterna att dom bensin- och dieselbilar som registrerades i Värmland under förra året minskade koldioxidutsläppen med 2,3 procent jämfört med föregående år...

Karlstads Energi har under en period proveldat så kallad bioolja. Nu vill företaget ta ett steg längre och ersätta fossil eldningsolja med miljövänlig bioolja...

Från Karlstad till Mubende. I tre år har några rödakorskretsar i Värmland tillsammans med Röda Korset haft ett projekt ihop i Mubende i Uganda.

På måndag åker rödakorskonsulenten Lena Petersen och Anna Westlund och besöker staden för att utvärdera sitt projekt...

Du kommer att få höra mer om Anna och Lena, på torsdag nästa vecka kommer vi att ringa upp dom i Uganda och höra hur dom har det!

  

I Vinskolan var vi till Bordeaux, vinets högborg...

  

   

Vi tävlade även i nutidsorienteringen som vanns av Maria och så icke att förglömma kalkonlåten ”Glassbil” med Nemo Sapiens. Den hör du igen under Kalkonlåtar!

På måndag är vi tillbaka igen och då ska vi prata med en jubilar och så ska vi ta och utvärdera svart taxi lagen som nu funnits i ett år.

Fram tills vi hörs, ha en myspysig helg!