Måndag 14 maj

Måndag igen och en ny vecka har startat och för många är det en kort vecka!

Här i morgonradion har det inte varit någon ro och vila i dag. Fullspäckat schema som vanligt och gästerna har avlöst varann! Vi har pratat om Göran Tunström dagen, svart taxi lagen som inte gjort sånn succé man hoppats och så har du  fått ett läckert mattips och mycket mer!

I dag skulle författaren Göran Tunström ha fyllt 70 år. Han föddes i Borgvik men växte upp i Sunne där dom flesta av hans romaner utspelar sig.

Sen hans bortgång 2000 har Föreningen Värmlandslitteratur uppmärksammat hans minne och så även i år. Skådespelaren Stig Torstensson och Ordförande i Föreningen Värmlandslitteratur Bengt Åkerblom besökte studion och Stig berättade om sina möten med Göran Tunström...

För snart ett år sen skärptes lagen mot svart taxitrafiken. Det här välkomnades av både taxinäringen och polisen i Karlstad. Men det har tyvärr inte blivit som man hoppats.

Erling Karlsson på Taxikurir och Håkan Eriksson chef för trafikpolisen i Värmland...

Hotell Gustaf Fröding i Karlstad tvingades på fredagskvällen stänga sin hotelldel. Och det med omedelbar verkan. Räddningstjänstens beslut fattades efter att allvarliga brister i brandskyddet upptäckts.

De hotellgäster som fanns inhyrda fick snabbt flyttas till ett annat hotell.

Patrik Håkansson, ställföreträdande Räddningschef i Karlstad,  förklarar varför hotelldelen stängdes...

Alla kvinnor i åldern 40-74 år i Värmland erbjuds i dag mammografiundersökning. Tidigare var det kvinnorna i åldern 50-69. I och med den här ökningen så ställs det högre krav på den värmländska mammografin.

  

Annette Andersson, Verksamhetschef för Radiologin på Landstinget i Värmland...

I höst fyller Karlstads kammarkör 30 år och det är en mångsidig kör som växlat mellan folkmusik, högbarock, revy, gospel och mycket mer och på deras hemsida kan man läsa:

” Intet musikaliskt är oss främmande ” och vi frågade ju givetvis om det här citatet stämmer...

Vi ringde även och väckte en 40-åring i dag och så fick du ju ett smaskigt salladsrecept med Kalkon som du kan hitta under Smarriga Sallader!

I morgon är vi tillbaka igen och då ska vi bland annat prata med polisen!

Ha det nu så myspysigt!